vrijdag 24 april 2009

Dag 2: San Francisco

Mostly_Sunny  16 graden

Vanmorgen leek Truus de jetlag het beste verwerkt te hebben. Lag het eerste onder zeil gisterenavond (21:00) en was het laatste wakker vanmorgen (06:15 uur). De rest had redelijk geslapen. Nou ja, we moesten toch vroeg op, want om half negen werden we op Pier 33 verwacht voor de excursie naar Alcatraz. Onderweg daar naartoe nog even een halve liter koffie (kleintje dus naar lokale maatstaven) met een broodje bij Starbucks gescoord, dus dat moest toereikend zijn voor de komende uren.

De Nederlandstalige audio toer is natuurlijk een uitkomst voor Jan & Truus. Geen taalprobleem dit keer. Voor de liefhebbers; Jan heeft de cd met de toer als souveniertje aangeschaft.

DSCN0087 Degene die wel eens op Alcatraz is geweest weet dat de wandeling van de boot naar de gevangenis nog een stevige klim is. Niet voor ons vanmorgen! Er rijdt namelijk ook een treintje voor gehandicapten en andere minder mobiele medemensen, dus we konden zeer eenvoudig aantonen, dat Truus hier absoluut in thuis hoorde (en wij moesten haar natuurlijk begeleiden en zorgen dat ze niet uit het karretje viel).

DSCN0088 De toer was de moeite waard. Wel merkten we dat ie ietsje korter was dan de avondtoer van 2 jaar geleden. Het bezichtigen van de ziekenboeg ontbrak bijvoorbeeld.

Tegen de middag zetten we weer voet aan vaste wal. Maar weer een half litertje koffie weggewerkt, waarna we ons richting de cable cars begaven. Mag natuurlijk niet ontbreken in San Francisco!DSC_2065 Uiteraard hangen alleen echte mannen aan de zijkant van zo'n cable car!

Het weer was trouwens minder dan gisteren. In de zon was het lekker, maar er stond een hele koude wind, zeker als je uit de zon was!

Downtown kon er geshopt worden. Wat opviel was dat eigenlijk overal vrij rustig was. Omdat het een doordeweekse dag was, omdat het April was of toch door die crisis?
Nog niet voor een jas voor Truus kunnen slagen, maar gelukkig kon Agnes nog wat vinden. Leuk Adidas tennis setje. Ik blijf toch altijd nog hopen dat het haar tennisnivo naar een hoger nivo tilt!

DSCN0115 Vandaag ook nog even voor de zekerheid bij Road Bear gecheckt of we morgen inderdaad vroeg kunnen vertrekken, maar dit bleek geen probleem. Om 08:00 uur staat de camper voor ons klaar.

De dames badderen er nog even op los, Jan weerstaat zijn dip door een boek te lezen en ik vermaak mij met deze blog. Straks nog even een hapje eten en dan kunnen we morgen fris en fruitig aan de camperreis beginnen.

8 opmerkingen:

Beurde zei

Heet het dan gebruiken of misbruiken van de situatie met dat treintje... Ik was er ook in gegaan denk ik:)

Wel een magere score voor het shoppen, heb wel eens anders gehoord. Leuk ook die toeristische outfit met dat heuptasje van oma, waar koop je dat nog;)

Succes met de camper ophalen!

Kus

Henk zei

Wij blijven jullie volgen. 18 jaar geleden hingen wij ook aan de tram! Veel plezier met z'n allen. Groetjes van Henk en Ellis (vanaf haar werk!!)

Bianca (jerbia) zei

Zo te lezen hebben jullie een schitterende dag achter de rug. Wel fijn dat het niet zo heel erg druk is in SF. Toen wij er waren moest je uren in de rij voor de cable car :(
Ik hoop dat het ophalen van de camper voorspoedig verloopt. Veel plezier!

Groetjes,
Bianca

EEf en Ineke zei

Wat een geweldige reis is dit voor Jan en Truus,en wat leuk dat wij dat op afstand kunnen volgen.Geniet er maar lekker van.Gr.Eef en Ineke

Lilian en Ries zei

leuk,leuk,leuk,
blijf genieten.
Lilian en Ries

Lilian en Ries zei

leuk,leuk,leuk,
blijf genieten.
Lilian en Ries

Anoniem zei

Hoi lui,

Fijn dat alles goed. Had natuurlijk niet anders verwacht na zo grondige voorbereiding. Leuke foto van Agnes op die rots. En ja Bauke jij staat er ook leuk op ( voor een man dan). Ik vroeg mij wel af of Jan zich wel kan inhouden en niet allerlei klusjes gaat doen in die camper. Voor je het weet is hij kastjes aan het timmeren. (althans als ik hem sie of spreek is hij altijd aan het zagen en kastjes aan het maken).

Oja heb de kaartjes voor concert bevestigd en bevestiging naar jouw werkmailadres laten sturen. Concert vindt plaats in september in de Arena.

En hebben jullie al profijt van jullie wandeltraining ? Nou met die jetlag zullen het wel gezellige nachtwandelingen worden. Of is de camper voldoende geisoleerd voor andere activiteiten ?
Nou nog veel plezier. Beetje uitkijken voor hoestende en proestende mensen want er schijnt toch wel wat angst te zijn voor pandemie van varkensgriep. Zat net op CNN te kijken en je weet Amerikanen slaan gelijk op tilt.

Nou groetjes en veel zonnige, sportieve en romantische dagen gewenst.

Ondertussen alvast bedankt voor het gebruiken van alle kliko's. Toch wel gemakkelijk zo.

groetjes Gert en Betty

Anoniem zei

Beste mensen,

Met veel plezier lees ik jullie reis en ervaringen! Via het forum hebben wij wel eens contact gehad zodoende. Het is natuurlijk altijd lastig als je een knopje niet kan vinden om de koelkast minder hard te laten koelen! Ik heb even in het boekje/manual van Roadbear gekeken en op pg 27/28 staat enige uitleg. Nu wil men wel eens een ander type koelkast plaatsen..... Het kan dus zijn dat het niet overeenkomt! Volgens mij als je de deur open doet en je kijkt naar de onderste dorpel dan zit daar een knopje. De manual staat ook op de site van Roadbear. Groet en ik blijf lezen!

Jan Botermans