dinsdag 28 april 2009

Dag 6: Sequoia NP - Lake Isabella

Sunny 25graden

Afstand: 140 miles

Zo, wat hadden wij het koud vannacht, althans Agnes en ondergetekende. Bij Jan en Truus kan je volgens mij de cavelerie langssturen zonder dat ze het merken.
Vannacht hadden we de kachel maar even aangezet en de jogging-pakken aangedaan om weer op temperatuur te komen. Maar verder goed en wat langer geslapen.

DSCN0323 Het was wel oorverdovend stil waar we stonden. Heerlijk! Zoals onze trouwe volgers al hadden begrepen hadden we ook geen internet verbinding en zelfs geen bereik op de telefoon.
Hoewel we in eerste instantie hadden gepland om 2 nachten in Sequoia te blijven staan, leek ons dat onder deze omstandigheden wel iets teveel van het goede, dus we besloten om vandaag alvast door te rijden naar Lake Isabelle. Die extra dag plakken we er dan in Las Vegas aan vast.

DSCN0327 Niettemin de dag begonnen met een wandeling (Big Trees trail) om de fameuze Sequoia bomen te bekijken. Ongelooflijk hoe je dan in het niet valt mij deze woudreuzen.
Maar wat echt kicken was, was dat we op zo'n 25 meter langs een beer liepen. Truus bood zich al spontaan als oudste aan om in geval van nood ons uit de wind te houden.
Behalve de beer vandaag ook 2 hertjes en een vos gezien.

DSCN0335 Om een uur of 11 de afdaling naar de zuidelijke uitgang van Sequoia begonnen over de General Highway, SR-198. Deze weg wordt middels borden afgeraden voor voertuigen langer dan 22ft, maar hij is zo mooi.... Met die 27ft bak van ons wrongen we ons prima door de ontelbare bochten en afdalingen. Ook vandaag was het niet druk, dus dat maakte het allemaal wat makkelijker, maar de afdaling is zeker goed te doen.
Beneden op de picknick-plaats gezellig een tijd zitten kletsen met een Nederlands stel, die rondje Phoenix deden en nu op weg naar boven gingen. Voor hen was het de eerste keer dat ze in Amerika met een camper op pad gingen, maar waren ook helemaal enthousiast. Hoewel zij ook een 27ft camper hadden, waren ze bijna onthutst door het kwaliteitsverschil van hun Cruise America camper en onze Road Bear. Voor een volgende keer gingen ze ook zeker bij Road Bear kijken.

De weg ging verder via de SR-65 door onmetelijke fruitboomgaarden, met name sinaasappelbomen. Langs de weg stonden ook veel stalletjes waar je vers fruit kon kopen. Als lunch nog wat macaroni van gisteren opgewarmd. Het weer was de hele dag al prachtig, dus we konden lekker de stoeltjes buiten zetten. Dat zijn van die campingstoeltjes met van die slappe leuningen, waar je beter geen bordje macaroni op kan zetten.
Onze trouwe blog-lezers weten misschien nog, dat we tijdens DSCN0349onze Amerika reis met onze jongens in 2007 bijna iedere dag wel een zogenaamde "cono" van de dag hadden. Een "cono" is dan iemand die niet zo slim bezig is.
Nou is dat deze reis absoluut niet aan de orde hoor. Dat met Jan en het koffiezet apparaat kan iedereen gebeuren en dat geldt ook voor wat Agnes overkwam. Zie foto en verder geen commentaar van mij.

De reis ging verder over de SR-155. Na de honderd bochten van vanmorgen, konden we er vanmiddag minimaal 150 bijtellen. Om tureluurs van te worden. Agnes ging voor de zekerheid maar even voorin bij mij zitten om te voorkomen dat ze voor de 2e keer macaroni moest opdweilen.
DSCN0351 De afdaling naar Lake Isabella is ook redelijk steil en lang. Over zo'n 13 miles daal je grote stukken met 11% of meer. Hoewel de camper in de laagste bergversnelling stond, moest ik nog zoveel bijremmen, dat we op een gegeven moment toch maar even een extra stop inlasten om de oververhitte remmen een beetje te laten afkoelen. Al met al was het een bochtige, maar weer onvergetelijke rit!

Omstreeks 17:30 uur arriveerden wij 1 dag te vroeg bij Lake Isabella RV Resort. Geen probleem voor de dame achter de balie. Het was toch rustig. De 10% ANWB korting werd er gelijk afgedaan en de $4 voor draadloos internet hoefden we ook niet te betalen.

DSCN0355 De faciliteiten nodigden uit om na een klein weekje toch maar een wasje te doen. De wind maakte het net wat te fris om te bbq-en, dus het werd een degelijke, maar heerlijke pan bloemkool met aardappels en een kipfilet. Hulde aan het kook-team van vandaag (Agnes & Truus)!

Morgen de woestijn in!

10 opmerkingen:

Niels zei

Opa en oma stralen helemaal op de foto (dag 5)! Mooie foto's allemaal en natuurlijk de bekende lange wegen. Hier is het ondertussen veel regen, maar de voorbereidingen op koninginnedag gaan natuurlijk stug door. Fijn, cono's van de dag, dat zijn meestal de beste verhalen; Hoeveel afslagen heb je ondertussen gemist vaders...? ;) Hadden wij trouwens ook niet een held van de dag? Dat zou vandaag dan zeker Truus moeten zijn! :)
Op naar Las Vegas!

Martin zei

Super vet dat bomen park. Wij zijn er toen alleen langs gereden, waren met 31ft een beetje te lang en durf ik te zeggen dat ik die 31ft best er tussendoor gestuurd had;) Ben ook blij dat jullie de cono van de dag traditie voortzetten, tis net of dat alleen daar gebeurt. Nu maar hopen dat er iig geen diesel in de camper wordt gegooid. 150 liter leegpompen is ook zo wat. Blijf maar lekker in de bergversnelling rijden en ruim voor Las Vegas tanken, het is daar wat duurder weet je nog...

veel plezier.

Kus

Bianca (jerbia) zei

Wat ziet het er allemaal prachtig uit daar! Wat gaaf dat jullie ook nog een beer gezien hebben. Marjol en Gerbert (AllesAmerikaForum) waren tegelijkertijd met jullie in Sequoia, en ook zij hadden een beer gespot. Wellicht was het dezelfde ;) Heel veel plezier in de woestijn!

Groetjes,
Bianca

Gerard zei

Super mooi allemaal! Op onze strip naar het dikke bomenbos in 2000
mochten we niet naar boven vanwege de sneeuw. De nationale kerstboom
87 meter hoog en groeit nog steeds,
Indrukwekkend en om nooit te vergeten.
Trots op mijn schoonzus die bereid is om een ieder te redden als het nodig is, ze maakt zo een bontjas van die gozer! Geniet maar lekker verder.
Gerard

marjan *hekkie) zei

Wat gaaf die beer! Leuk dat jullie op dezelfde camping staan bij Lake Isabella als wij 2 jaar geleden.
Morgen krijgen jullie het vast warmer!

Gr. Marjan

Anoniem zei

Haha, mama, goed bezig joh! Coño van de dag! (want volgens mij moet het met een ~) Ik weet nog dat ik dat ook een dagje was, met de melk door de hele camper, maar macaroni over de grond is ook een goeie hoor!!

Bauke, ik kan lezen dat ook jij het heerlijk naar je zin hebt, je schrijft als een volmaakt poëet. (Kluun, eat your heart out!) Ik kijk al weer uit naar jullie volgende berichtje.

Dikke kus Bram

Lilian en Ries zei

Fijn jullie even "live" gesproken te hebben.
top dat (bijna) alles super verloopt.
ik ga weer door met 520 handtekeningen zetten voor de mailing.(pa de vulpen schrijft nog steeds perfect.)
blijf genieten
Lilian en Ries.

Lilian en Ries zei

Fijn jullie even "live" gesproken te hebben.
top dat (bijna) alles super verloopt.
ik ga weer door met 520 handtekeningen zetten voor de mailing.(pa de vulpen schrijft nog steeds perfect.)
blijf genieten
Lilian en Ries.

Anoniem zei

Prachtige trip!
Groetjes aan allen
Leen

Marcel en Sandra zei

Hoi allemaal,
Wat een geweldige verhalen weer. Ook deze reis is al gekwalificeerd als onvergetelijk, mede dankzij Jan en Agnes natuurlijk. Want laten we eerlijk zijn: geen beter vermaak dan leedvermaak!
Hopelijk paste die oranjebitter nog in de koffer voor morgen. Zo niet, dan voldoet koffie ook hoor! En doe nog even het vlaggetje op de voorkant van de camper, speciaal voor de konnig-gen!
Xz