donderdag 30 april 2009

Dag 8: Death Valley NP - Las Vegas

Sunny 33 graden

Afstand: 125 miles

Het is op dit moment middennacht als ik aan het schrijven van deze blog begin. Hoera, we hebben weer internet, dus ik heb eerst maar even de blog van gisteren gepost, die al klaar stond.
Ik dacht hier gezellig met z'n vieren het Wilhelmus te kunnen aanheffen ter ere van onze koningin, maar als ik zo rondom mij heen kijk, dan zal ik het toch alleen moeten doen. We zijn vandaag in ieder geval wel geslaagd voor een plastic tafelzeil en om in de stemming te blijven werd het een oranje.

DSCN0433Even terug naar het begin van de dag.
Om 08:30 uur vertrokken we al vanaf Furnace Creek in Death Valley NP. De eerste stop volgde al heel gauw bij Zabrisky Point. Geweldig om die diverse kleuren uitgeslepen rotsen te mogen aanschouwen!

DSC_2231In een rechte lijn reden we de woestijn uit richting bewoonde wereld.  Net na het middaguur reden we al Las Vegas binnen en we besloten gelijk maar aan te leggen bij Las Vegas Premium Outlet center. De afgelopen week waren kennelijk nog niet alle koop-papillen bevredigd. Korte broek, lange broek, shirtjes, het ging allemaal weer mee.

Tsja, en toen kwam mijn oude wens om de hoek kijken om de show van Cher in Ceasar's Palace te zien. Origineel zou dat niet mogelijk zijn geweest, omdat ze net de 2 (komende) dagen die we in Las Vegas hadden gepland niet zou optreden, maar hier kwam een buitenkaqnsje om de hoek kijken.
Op naar de ticketstore bij het MGM Grand hotel. Betekende overigens met de camper op en neer over de strip, wat op zich al een belevenis is. Menigeen weet zich uit onze 2007 reis nog wel te herinneren, dat er toen niet meer in zat dan met een takelwagen over de strip te rijden.
Bij de ticketstore bleken de kaartjes voor Cher schaars. Waren er nog een paar, waarvan de goedkoopste $160 (met de korting al eraf). Niet doen, wel doen .....
Rib uit ons lijf, toch maar gedaan.
DSCN0492Was inmiddels al laat geworden, dus nu snel naar de camping.

Degene die deze blog volgen weten dat dit onze bonusdag in Las Vegas was, door het inkorten van ons verblijf in Sequoia NP.
We besloten om deze nacht op de Manor (KOA-) camping door te brengen, gelegen naast Circus Circus hotel.

Was nog wel aardig wat plek op deze betonplaten. Naast de standaardplekken, waren er zelfs nog een paar (duurdere) plekjes met een boom ernaast.
Het klikte gelijk met de dienstdoende dame achter de balie, want ze bood mij spontaan de duurdere plek aan voor het lage tarief. Nog 20 van die meevallertjes en die kaartjes voor Cher zijn er ook weer uit.

DSCN0477 Ook gelijk maar een 3-daagse kaart voor de Deuce (bus over de Strip) gekocht en naar Ceasar's Palace gereden. De show begon al om half 8.
Jan en Truus zouden zich ondertussen zelf in dit Sodom en Gomorra vermaken.
De show van Cher was echt een kadootje, geweldig! Geen spijt van gehad dus.

Nog even een hapje wezen eten met z'n vieren en weer terug naar de camper. Truus had van die gezellige stappers aangedaan, dus Jan kon zich al gaan verheugen op een rondje blaren prikken.
Ik denk dat iedereen nu wel weer is bijgepraat en dat ik met een gerust hart in mijn kombuis kan duiken. Rustig aan iedereen in Nederland met de oranjebitter en oranje tompoezen/soesen!

5 opmerkingen:

Martin zei

Vet hoor, dat concert. Ook wel mooi dat jullie nog eventjes een rondje over "The Strip" geflaneerd hebben. Is weer is wat anders dan de scheveningse boulevard! Niet te veel gokken he, win maar wat!

X

Niels zei

Blijft natuurlijk fenomenaal, een stad als Las Vegas in zo'n ongelooflijk heet gebied. Niet stiekem nog even de Hoover-dam bezoeken? ;) Groot gelijk dat jullie die musical nog even bezocht hebben; zo'n kans krijg je misschien nooit weer!
Gister koninginnenacht gewerkt op de Grote Markt in Groningen, niet te doen die drukte zeg! Flink feest in ieder geval.
Lekker genieten van de kilometers buffet en als jullie nog fenomenale bedragen winnen (zoals Agnes de vorige keer), maak er dan even een fotootje van eh! ;)
X, Niels

marjan (hekkie) zei

Vet gaaf man, dat concert van Cher! Ik vind het ook altijd heerlijk een show in Las Vegas te bezoeken. Ik lees veel herkenbare dingen die je schrijft, alleen wou ik dat ik wat van jouw humor had. Ik lig hier alweer in een deuk!
Death Valley is ook prachtig he. Een van mijn favoriete parken.
Wij zijn vanmiddag in Moab aangekomen en blijven hier minimaal een week.

Veel plezier verder!
Gr. Marjan

Anoniem zei

Lang leve de koningin, Hoeze!! Hoeze!! Hoezee!! En ik maar denken dat onze koningin Bea is, maar voor jullie is dat blijkbaar een vrouw van 70 die voor ruim een miljoen aan zichzelf heeft laten verbouwen... Ook leuk.

Ik heb gisteren (koninginnedag) een topdag gehad! Was lekker hoor, in het zonnetje met een biertje, ach dat weten jullie zelf ook. Bij jullie waarschijnlijk ook zonnetje?!

Trouwens nog veel in de casino's geweest? Ik ben, toen ik van het weekend in Zweden was, ook nog even geweest. En je mag wel zeggen dat hier de roulette-king aanwezig is! Een kleine 150 euro (of 1500 Zweedse kronen) moesten ze mij uitbetalen, haha! Goed bezig!

Heel veel plezier verder in het pretpark Las Vegas! Ow, en mochten jullie nog naar dat ene grote winkelcentrum gaan... All stars maatje 12! Haha!!!

Tot gauw,

Kuskus Bran

Anoniem zei

Bedankt voor een interessante blog