vrijdag 1 mei 2009

Dag 9: Las Vegas

Sunny 33 graden

Afstand: 15 miles

DSCN0503 Vanmorgen werden we wakker op de Manor KOA camping en lazen bij het openen van onze internet-krant het trieste nieuws over Koninginnedag 2009. Hoe 1 gek een volksfeest weet te vergallen. Daar kun je je ook niet tegen wapenen.
Leuker was om de 2e brief van Bram & Marjolein te openen!

We besluiten om een ontbijtje te pakken bij het naastgelegen Circus Circus hotel. Niet duur, maar ook niet echt geweldig. We schuiven aan om 10:45 uur en vallen net tussen het ontbijt en lunch buffet in. De lust vergaat je een beetje als je om 11:00 uur borden vol pizza, hamburgers en gebraden kip voorbij ziet schuiven.

Op de terugweg naar de camper verliezen we Jan uit het zicht. Nadat we het bericht verspreidden dat we op zoek waren naar een opa met een foto-toestel op zijn buik, vonden we hem uiteindelijk terug bij een uitgang.

Leuk om de meelevende tips over ons koelkast-mankement te lezen. We kwamen er niet helemaal uit, dus we besloten maar even langs Road Bear in Las Vegas te rijden. Daar werden we gelijk allervriendelijkst geholpen en dacht men dat het kwam door een thermostaatje (aan een soort DSCN0505snoertje) die losgeschoten was.
Gelijk maar even een campingstoeltje omgewisseld dat duidelijk van inferieure kwaliteit was geweest (of ben ik toch zwaarder geworden de laatste week?) en tenslotte de remmen laten checken. Die hadden met name in de afdaling naar Lake Isabella behoorlijk te lijden gehad.
Terugrijdend naar de Strip viel nog eens op hoeveel lichtjes er zijn en dus ook afleiding er is in het verkeer. Ik merkte even een paar rode lampjes boven de weg niet op. Gelukkig zonder gevolgen (denk ik...)

Inmiddels was het bij half  twee geworden en besloten we eens te gaan kijken of onze kamers in het MGM Grand gereed waren.
De camper kon perfect worden geparkeerd aan de overkant bij het Tropicana hotel (kan 'm nu zelfs zien vanuit mijn kamer).

DSC_2248 Wat een geweldig hotel en wat een geweldige kamers (suites) kregen we op de 18e verdieping. Wij hebben uitzicht op het vliegveld en Jan en Truus op de strip.
Het hotel is weer zo groot, dat dit keer Agnes ons even uit het zicht verloor. Puur op instinct vond ik haar weer terug bij een ingang.

Tijd om te relaxen! MGM Grand heeft een groot zwembaden complex met voldoende ligbidden. Het weer liet ook niets te wensen over, dus zolang je jezelf iedere 20 minuten even onderdompelde was het prima uit te houden.
DSCN0522 Wel maakten wel een foutje door Truus alleen naar het toilet te laten gaan. Zoals ik al aangaf is het zwembad nogal ruim opgezet. Dit keer ging Jan succesvol op speurtocht.

Ondanks alle sombere verhalen over de bezettingsgraad in Las Vegas vind ik het best nog wel druk. Ik begreep wel dat veel mensen hier in het hotel verblijven vanwege een belangrijke bokswedstrijd die hier in het MGM zaterdagavond plaats vindt.

Vanavond even een buffetje gepakt. Truus ontdekte bij het buffet nog Chinese saus, die om onverklaarbare redenen naar kaassaus smaakte!DSC_2267
Daarna via een korte stop bij the Venetian hotel naar downtown door te bussen.
In Fremont street wordt ieder uur een muziekshow gegeven op het grootste videoscherm ter wereld. Dit scherm overdekt de hele straat. Wij zagen de Kiss-video. Heel leuk om te zien en knap staaltje techniek.
Morgen meer Vegas.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, je weet het... Die Verburgten zijn niet alleen te laten, dan moet je ze altijd zoeken! Misschien een tip om ze alle drie een halsband ofzo om te doen? Kreeg je overigens geen deja vu Bauke, bij de woorden Camper, pech, Las Vegas, HELP!!! lijkt me dat er nog wel wat belletjes gaan rinkelen. En dan bedoel ik niet de belletjes van de gokautomaten aldaar, ookal weet ik dat je daar nu helemaal tureluurs van geworden zult zijn. (Ow, laat oma alleen maar op de groene stukken lopen he, in de casino's, anders zijn jullie dr straks voor een wat langere tijd kwijt en vind je er niet terug bij de uitgang,l maar bij een van de gokmachines...)

(geintje oma!)

Veel plezier! Kuskus van Bram

marjan (hekkie) zei

Eigenlijk zijn wij (jullie) ook net een stelletje provinciaaltjes he, steeds maar verdwalen in zo'n grote Amerikaanse stad!...

Wij zitten tot vrijdag hier in Moab. Dan missen wel jullie net, geloof ik. Wel jammer,

Gr. Marjan

Anoniem zei

dag opa, oma agnes en bauke.
ben blij dat het goed gaat, geniet ervan. je bent er niet elke dag ;)
ziet er prachtig uit en lekkerweer.

agnes en bauke : kunnen jullie een beetje slapen met oma haar gesnurk ;)

de post ligt elke keer netjes op tafel.. groeten en kus Wes en Tat