maandag 4 mei 2009

Dag 12: Grand Canyon NP

Sunny27 graden

Afstand: 10 miles

Vandaag gingen we dus veel oud steen bekijken; De Grand Canyon!

DSC_2294 Volgens aloude familietraditie begon de zondag met een ontbijtje met gekookt eitje. Dikke duim voor Agnes vanwege de wel heel geslaagde, zachte eitjes.

Nadat het eten was gezakt, was het moment gekomen om Jan en Truus te verrassen met een helikoptervlucht over de Grand Canyon. Om 10:55 uur werden we verwacht op Tusayan Airport. Uiteraard gaat iedere vergelijking met Schiphol airport mank. Parkeren voor de deur en inchecken in 5 minuten.

DSC_2307 Vanaf het helikopter platform hadden we met Papillon een half uur durende vlucht over de Grand Canyon geboekt. Erg leuk was ook dat Jan en Truus voorin in de helikopter mochten zitten!
De lucht was inmiddels strak blauw opengetrokken, dus dat zat niet tegen.
Piloot John liet ons een aantal mooie plekjes van de Grand Canyon zien, waaronder de Colorado rivier die door de Canyon heen kronkelt. Op de koptelefoon werd er zelfs een Nederlandstalig verhaaltje over de Canyon afgestoken.
In vergelijking met de vlucht die we 2 jaar geleden met een vliegtuigje hadden gedaan, gingen we nu ietsje rustiger en lager over de Canyon, maar beide alternatieven zijn wat mij betreft aan te raden. Het viel nog op dat de bij boeking vermelde benzinetoeslag inmiddels was vervallen.
Erg leuk was de "groepsfoto" die we achteraf van Jan en Truus kregen als dank. Die krijgt een mooi plekje.

DSC_2322 Na de verkenning door de lucht kwamen we op de camping even op adem met een lunch, maar toen raasde de achtbaan weer verder met een sight-seeing over de grond.
De Grand Canyon shuttle-bus bracht ons naar "Hermits Rest"  (gelegen op ruim 2km hoogte). Vanaf dat punt hebben we zo'n 2 uur terug gelopen langs de Canyon, afwisselend over de keien en over het luxe aangelegde bitumen pad. Met een temperatuur van zo'n 27 graden en een aangenaam briesje was het prettig wandelen. Om dan nog maar te zwijgen over de oneindige wisselende vergezichten die ons deel waren.

DSC_2352 Petje af voor met name Truus (maar natuurlijk ook voor Jan)! Met af en toe een extra stop, maar zonder problemen liep ze 2 uur in de pas met ons mee. Ze dacht wel dat ze het de volgende keer nog langer zou kunnen volhouden.
Ik moet wel bekennen dat ik haar een ijsje had beloofd als we terug waren en daar is ze nogal gevoelig voor.

DSCN0734 Omstreeks 17:30 uur waren we moe, voldaan en verkleurd weer terug op de camping. Nadat we net de fik in de barbeque hadden gestoken om wat vlees te braden, liepen er tot onze verbazing 4 stevig uit de kluiten gewassen herten langs onze camper. Uiteraard was de 1e prioriteit om ons avondmaal te beschermen, maar toen konden we nog enige tijd genieten van deze beesten.

DSCN0764 Op dit moment zie ik iedereen om mij heen zijn/haar dagboek bijwerken (alsof je deze dag zou vergeten) en straks loop ik op mijn gemakje naar de Market Plaza om op een bankje draadloos internet op te zoeken en deze blog te publiceren. Een mooie gelegenheid om al het moois van vandaag te laten bezinken.
En voor wat betreft de foto's bij de blog van vandaag; het was moeilijk kiezen uit de ruim 200 exemplaren die vandaag waren geschoten!

5 opmerkingen:

Martin zei

Zozo, wat een actie allemaal. Vast wel weer vet om die stukken steen te bekijken! Ennnn ik zie vooruitgang, het buiktasje is van de foto af:)

Veel succes weer met rijden morgen en geniet van al het wild! Is ook een lekker avondmaal trouwens!

Kus

Niels zei

Superfoto's! Echt een van de mooiste stukjes natuur ter wereld. Fijn ook dat het weer zo goed is. Lekker de bbq erbij, klinkt alsof jullie helemaal in je vakantieritme zitten ;). Oma hoopt zeker als ze het de volgende keer langer volhoudt dat ze dan twee ijsjes krijgt ;).
X, Niels

Marcel en Sandra zei

Jan en Truus, wij zijn enorm trots op jullie! Jullie doen het toch maar en aan de foto te zien, zijn de paden niet altijd zonder gevaar!
Xz

Anoniem zei

Hoer Hoera! Foto's van Bauke!!! Goed bezig people! Lijkt me een leuke dag hoor... Ook goed dat jullie een aantal foto's gemaakt hebben, ongeveer 200 op een dag. Misschien wat overdreven, maar ja.

Ben trouwens nog gisteren op de Hazenhof geweest, geen nieuws aldaar. Wel vonden de plantjes het heerlijk dat ze weer water kregen.

Nou geniet van de komende dagen, bijna op de helft... Kuskus Bram

Lilian en Ries. zei

Volgend jaar willen wij ons wel opofferen voor zo'n ervaring.
geweldig allemaal zo te zien en te lezen.
Pa en Ma, bedankt voor de kaart namens de familie Verleun.
blijf genieten.
Lilian en Ries