vrijdag 8 mei 2009

Dag 16: Zion NP - Bryce NP

Sunny25 graden

Afstand: 90 miles

Vanmorgen schoot "Blauw, blauw, blauw" van Blof (met een streepje door de 'o') door mijn hoofd toen ik naar buiten keek. Wederom een strak blauwe lucht. We boffen ontzettend!

Wel een beetje gebroken nacht gehad. Ik had namelijk dienst afgelopen nacht. Hoewel het gisterenavond compleet windstil was geweest was er in de loop van de nacht een aardig briesje opgestoken. Niet zo erg, ware het niet dat het zonnescherm nog uitstond. Gaat op een gegeven moment toch een beetje klapperen. Nou hebben Jan en Truus daar volgens mij niet zo'n last van gehad, voor mij was het reden om eruit te gaan en het scherm naar beneden te klappen. Een half uur later bleek het niet voldoende, dus heb ik het maar alleen in staan klappen.

DSCN1032 Nadat we Truus weer hadden teruggevonden op de camping na een toiletbezoek konden we vertrekken. De rit van vandaag had qua afstand niet veel om het lijf. Om te beginnen moesten we dezelfde weg door Zion NP terugrijden als dat we gisteren gekomen waren. Niet echt een straf om deze prachtige weg nu in omgekeerde richting te rijden. Meevaller was dat er voor de tunnel niet opnieuw betaald hoefde te worden. Die $15 van gisteren was kennelijk voldoende voor een retourtje. Truus had in ieder geval nog tijd om de dienstdoende ranger zijn hoed te ontfutselen en met hem op de foto te gaan. Hoe ouder, hoe gekker.

DSC_2907 Zo'n 2 uurtjes later waren we al bij Ruby's Inn RV Park bij Bryce NP. Een oude bekende van 2 jaar geleden. Mooi park met goede faciliteiten. We kregen een mooie plek toebedeeld, maar het was dan ook nog erg rustig. Ook de Shuttle bussen van het National Park bleken nog niet te rijden (pas per 22 mei). Wel jammer, want dat betekende dat we de camper voor verder transport vandaag moesten gebruiken.

DSC_2864 Na op krachten te zijn gekomen stond de Navajo and Queen's garden trail op het programma. Zonder Truus, want die had corvee bij de camper, daalden we vanaf Sunset Point af naar de voet van de Hoodoos, om ze eens vanaf een andere kant te bekijken. Bryce NP is gelegen op zo'n 8000 - 9000 ft hoogte (2500-2750m). De trail daalt ongeveer 120 meter af en daarna loop je een paar kilometer door een sprookjesachtig landschap. Helaas moet je dat hoogteverschil aan het eind dus ook weer omhoog overwinnen. Prachtige wandeling weer waar we geen DSCN1123-1spijt van hadden. Als jullie soms denken, waarom staat Bauke niet op de foto's? Nou dan hebben jullie het mis, want ik had per ongeluk een oranje shirtje aangetrokken en dan val je natuurlijk niet op tussen de Hoodoos.

Daarna hadden we nog tijd om vanaf het hoogste punt in Bryce NP (Rainbow Point) de hoodoos vanaf de bovenkant te bekijken.

Terug naar Ruby's Inn om een beetje op tijd te eten. Agnes had weer heerlijk worteltjes, vis en aardappelpuree klaargemaakt.
DSC_2992 Om 20:26 moesten we namelijk weer bij Sunset Point zijn voor een prachtig schouwspel met de zonsondergang.
Wij natuurlijk op tijd in de aanslag met fototoestel en statief, de redelijk frisse wind trotserend. Wat zich voltrok was een boeiend nietszeggend schouwspel. Een twintigtal mensen en fotografen kijkend naar.....?? Invallende duisternis met een volle maan. Geen rode gloed of ander moois gezien. Volkomen gedesillusioneerd zijn we weer terug gereden naar de camping om daar onze frustratie weg te drinken.

6 opmerkingen:

Martin zei

Weinig aan toe te voegen vandaag! Veel plezier verder!

Kus

Bep en Eef zei

Hallo lieve mensen wat zien jullie mooie dingen Jan en Truus hebben heel wat te vertellen als ze terug zijn en jullie ook natuurlijk fijn genieten ik doe het van de verhalen.

groetjes van Bep en Eef

Bianca (jerbia) zei

Jammer van de zonsondergang, maar jullie hebben zo te lezen weer een schitterende dag achter de rug!

Veel plezier maar weer!

Groetjes,
Bianca

carine zei

Wat een mooie reis doen jullie! En vooral wat een schitterend weer. Fantastisch. Ik hoop dat wij dat binnen twee weken ook mogen beleven. Nog veel plezier en ik volg jullie.

Carine (sachasenne AA forum)

lilian en ries zei

jullie blijven het naar de zin hebben he, kan ook bijna niet anders...
blijf genieten.
Lilian en Ries

JanR zei

Zoek het verschil tussen dag 15, foto dscn1016 en dag 16, dsc2864(5)....

Antwoord: de schoenen van Ag!

Toch kouwe tenen gekregen of stalorders om de wandelschoenen aan te trekken?

Prachtige foto's!

Have fun together.