zaterdag 9 mei 2009

Dag 17: Bryce NP - Capitol Reef NP

Sunny 25 graden

Afstand: 115 miles

Potverdikkie, wat was het koud vannacht. Bryce ligt vrij hoog. Had ik een keer geen nachtdienst, lagen we een beetje te kleumen. DSCN1164We hadden natuurlijk ook de verwarming in de camper aan kunnen zetten of een extra deken erbij kunnen pakken, maar dat is voor watjes!

Onze buren op de camping braken ook op en die hadden 2 ATV (All Terrain Vehicles). Alles in de camper werd keurig aan de kant gezet, de achterklep ging open en beide (!) voertuigjes werden voorzichtig de caravan ingereden. Handig hoor!

Nog even wat brandstof in de camper en toen waren we om een uur of 10 klaar om de mooiste route van de vakantie te rijden: Scenic Byway 12 naar Capitol Reef NP.
DSCN1183 Bitumen is per definitie niet mooi, maar de omgeving die ze er vandaag voor ons omheen hadden gelegd maakte alles goed. Adembenemend mooi zoals de weg zich door het landschap kronkelde. Op sommige plekken (tot 9600 ft hoog = 3000m) lag zelfs nog sneeuw. Op een gegeven moment gaat de weg op grote hoogte over een soort klif met aan beide kanten een afgrond. Prachtig. Ik meen ooit op Youtube wel eens een filmpje erover te hebben gezien.

DSCN1188 Onderweg een koffie-break gehouden bij Kiva Koffeehouse & Kiva Kottage in Escalante. Verrassend goede koffie werd er hier geserverveerd in de middle of nowhere. Deze koffiehut annex motel is overigens slechts van april tot oktober geopend.

Rond een uur of 2 kwam de mooiste rit van de vakantie ten einde bij de Subway in Torrey. Daar vlak voor Capitol Reef NP lag onze overnachtingsplek voor vandaag; Thousand Lakes RV Park. Een mooi gelegen camping waar we hartelijk werden ontvangen. De camping bazin hield er tevens een winkeltje op na met leuke authentieke schroeveniertjes (die blijft erin Niels).
DSCN1210 Op vertoon van de ANWB-pas kregen we ook nog 10% korting, maar dan moesten we wel contant betalen. Ook goed, die kaartjes van Cher waren er tenslotte nog steeds niet uit.

Bij de kampwinkel ontwaarden we ook een Kolibri die door Jan mooi op de gevoelige plaat werd vastgelegd.

De camping liep aardig vol, vermoedelijk mede door de start van het weekend. Het zwembad was echter nog niet gevuld. Seizoen is nog jong hier.

DSCN1218 De middag rustig om de camper doorgebracht met een biertje en een nootje en 's avonds het nationale record barbecue-aansteken bij windkracht 6 verbeterd. Er stak dus een aardig briesje op.
Op het moment dat we de afwas wilden gaan doen liepen we tegen een vreemd verschijnsel aan; Voor de 2e keer deze vakantie bleek het afwasmiddel spoorloos verdwenen te zijn. Nergens meer te vinden! Wordt vervolgd?

Vanavond sloegen we de zonsondergang maar over en in plaats daarvan konden we ons verheugen op de home-baked Muffins, die we voor morgenochtend bij de camping-bazin hadden besteld!

3 opmerkingen:

Marjan (hekkie) zei

Ben weer helemaal bijgelezen Bauke. Fantastisch zo beeldend als jij schrijft. Ik lag alweer in een deuk! En al die herkenbare plekjes! Leuk hoor.
Als het goed is zitten jullie nu in Moab op de camping naast de Nieuwenoordjes met Hans en "Grietje". Doe ze de groeten en veel plezier daar met elkaar. Jammer dat wij er niet meer bij konden zijn.

Groetjes Marjan

Niels zei

Dat van die sneeuw geloven we natuurlijk niks van zonder foto's eh?!? ;) Is Truus niet gewoon gaan slaapwandelen en stiekem beziggeweest de hele camping schoon te maken? ;)
Jullie zijn wel die-hard bbq'ers zeg. Wat nou slecht weer; op vakantie zijn we en bbqen zullen we! :) X, Niels

Lilian en Ries zei

Hallo iedereen,
gefeliciteerd met moederdag,
wij hadden een lekkere taart mee genomen maar als jullie thuis zijn is deze denk ik niet meer goed dus hebben wij hem zelf maar op gegeten.
doen jullie wel zuinig met mijn moeder, jullie stellen haar uithoudingsvermogen flink op de proef.
Blijf genieten.
Lilian en Ries