donderdag 14 mei 2009

Dag 22: Durango - Gunnison

Mostly_Sunny 23 graden

Afstand: 160 miles

DSCN1585 Na het gebruikelijke ontbijtje met verse aardbeien konden we nog even nagenieten van de rit van gisteren. Zoals al eerder vermeld rijdt de Durango-Silverton stoomtrein dwars over de United Campground. Gelukkig op dit moment maar 1x per dag heen en 1x per dag terug. Omdat die zo mooi is, nog 1 fotootje.

Na het ontbijt werd de route voor vandaag nog eens onder de loep genomen met de buurtjes. Volgens overleveringen zou de door mij geplande route over de Million Dollar Highway (US-550) niet van gevaren ontbloot zijn, maar aan de andere kant toch wel mooi zijn.

DSCN1601 Aangezien we deze vakantie wel voor hetere vuren hadden gestaan werd omstreeks 10:00 vol goede moed begonnen aan de Koninginnerit van deze vakantie.
Eerst klommen we naar Silverton (daar waar we gisteren dus ook met de trein waren geeindigd). Nadat we Truus voor de zekerheid nog even een sanitaire stop lieten maken begonnen de 25 miles van Silverton naar Ouray over 3 bergpassen van de San Juan Mountains (gedeelte van de Rocky Mountains); de Coal Bank Pas (10.640ft = 3243m), de Molass Pas (10.970ft = 3343m) en de Red Mountain Pass (11.018ft = 3358m).

DSCN1611 De rit was echt adembenemend mooi met links en rechts prachtige watervallen en steile afgronden. Vermoedelijk was na die Million dollar het geld op om vangrail te kopen, want die ontbrak.
Nabij de top van de Red Mountain konden we de schacht van de grootste zilvermijn van de US nog zien, die overigens zo rond 1900 werd gesloten.

DSCN1617 In Ouray konden we uitblazen. In de vrij authentieke Main Street bleek een bakkertje te zitten met heerlijke zelfgebakken croissants en muffins. De beste man bleek Belgische ouders uit Waterloo te hebben.

De weg (US-50/US-550) werd een stuk eenvoudiger, dus al snel reden we Montrose in, een voorstad van de Black Canyon of the Gunnison NP. Grote shopping malls en een groot centrum in Montrose, maar die lieten we dit keer maar aan ons voorbij gaan. Een korte tankstop leek ons hier genoeg.

DSCN1636 Natuurlijk gingen we een kijkje nemen in Black Canyon of the Gunnison NP. Erg rustig daar. Niettemin was het uitzicht weer de moeite waard. Donkere of misschien zelfs wat sinistere rotsen, die weer totaal anders van structuur en kleur bleken te zijn, dan alles wat we tot nu toe hadden gezien. Ook zagen we nog een mooie bijna zwarte vlinder. Toepasselijk in deze omgeving.
Agnes werd in het Visitor Center verliefd op een Coyote handpop en voor ze het wist had Jan die al voor haar gekocht. Leuk!

DSCN1637 Hoewel de eindbestemming origineel in dit park was gepland, besloten we wat verder door te rijden om de (lange) rit van morgen wat te kunnen inkorten. Het was toch nog vroeg en we hadden niets gereserveerd.

Uiteindelijk kwamen we terecht op Blue Mesa Recreational Ranch in Gunnison terecht. Gelegen bij het toch wel erg grote Blue Mesa reservoir, het grootste meer in Colorado.
DSCN1655 Hoewel we geen lid van de beherende club waren en geen reservering hadden werden we uiterst vriendelijk welkom geheten door een ouder echtpaar en kregen we voor $30 een mooi plekje toegewezen met alle faciliteiten (inclusief goed internet).

De dames gingen zich eerst schoon spoelen in het binnen zwembad en daarna konden we aanvallen voor een lekkere pot macaroni!
Wel jammer dat we de 30 graden grens hier niet meer halen.

11 opmerkingen:

Colette zei

Blijft erg leuk om jullie blog te lezen:)
En als jullie morgen mee willen praten met het laatste news over American Idol: Adam en Chris in de finals, Danny eruit, what a shame...
Enjoy! Colette

Monique zei

We missen jullie hier hoor!

Groetjes uit Durango!

Henk de Man zei

Hoi,

Wat maken jullie mooi dingen mee. Die trein rit, geweldig. Ja, ook de dame achter die piano mag er zijn! Bedankt voor jullie kaart uit Vegas. Erg leuk. Geniet van de laatste paar dagen. Henk en Ellis.

Martin zei

Steen, steen en nog eens steen. Ik weet wat jullie voor je verjaardag krijgen! Wel vet zo'n weg omhoog, had die ook graag ervaren! Geniet nog maar de laatste dagen, voor je het weet ben je weer thuis!

Kus

Bianca (jerbia) zei

Het is duidelijk te zien dat jullie genieten, heerlijk! Wij vliegen zelf morgen naar de VS dus ik lees de rest van jullie reisverslag wel als ik weer thuis ben.

Veel plezier nog!

Groetjes,
Bianca

Bep en Eef zei

Weer een mooi verhaal vandaag wij blijven er van genieten.

Groetjes en een kus van Bep en Eef

Niels zei

Ziet er allemaal alweer een stuk groener uit. Niet meer zo warm/heet als eerst, maar nog steeds aangenaam weer voor een stukje sightseeing. Ach, het vergemakkelijkt de overstap naar het barre Nederlandse klimaat weer een beetje ;). Maar zover is het nog niet! Uiteraard ook nog bedankt voor de kaart, ik heb hem gister ontvangen! X, Niels

Sandra zei

Jammer dat er geen huiskamervraag over de vlinder is! Maar kon toch de verleiding niet weerstaan. En hierbij dan de naam van de prachtige vlinder (natuurlijk een vrouwelijk exemplaar!!): Eastern Tiger Swallowtail Butterfly (Papilio glaucus) ;-)))
Papilio glaucus is een dagvlinder uit de familie Papilionidae, de (grote) pages. De spanwijdte bedraagt tussen de 92 en 165 millimeter. Het verspreidingsgebied beslaat het gematigde deel van Noord-Amerika.

De mannelijke vlinders zijn altijd geel met zwart terwijl er van de vrouwtjes twee vormen voorkomen. In het zuidelijke deel komen vrouwtjes voor die blauw tot bijna zwart van kleur zijn en daardoor lijken op de giftige Battus philenor. Ze ondervinden daardoor enige bescherming tegen vijanden.

De vliegtijd in het noordelijk deel van het verspreidingsgebied loopt van mei tot en met september, er zijn dan twee generaties. In het zuiden komen drie generaties per jaar voor die vliegen van februari tot in november.

Weer wat geleerd!
Xz

Sandra zei

Voor de 'die hards' die gaan voor nog meer info over en een grote foto van de vlinder:
http://www.cirrusimage.com/butterfly_etigerblack.htm

Xz

Hans zei

Iedere dag lees ik jullie avonturen met veel plezier.
Wat een belevenis allemaal. Lijkt me ook wel gaaf om zo'n reis eens te maken (dan kom ik zeker advies bij Bauke halen hoor)
Geniet nog maar van de laatste dagen. Ik kijk naar jullie uit om jullie verhalen en foto's te horen en kijken.

Hans

Anoniem zei

Hoi lieverds,

Ik vond het heel erg leuk om jullie even te spreken vanmiddag! Ik weet nu dat ik lang houdbare melk, plastic aardbeien en lekker cheddar cheese moet halen voor jullie... Haha!

Ik ga kijken wat ik doen kan... Heel veel plezier nog de laatste dagen! Let een beetje op oma, ik wil haar ook nog terug hebben uit USA. Tot gauw,

Kuskus Bram