maandag 11 mei 2009

Dag 19: Moab

Sunny 30 graden

Afstand: 120 miles

Vanmorgen vroeg uit de veren. Niet vanwege de kou dit keer, maar natuurlijk vanwege moederdag!
In plaats van een ontbijtje op bed (wordt toch niks in zo'n hoogslaper) of een gezellig knutselwerkje had ik voor vandaag een 4-wheel drive Jeep besteld voor het betere off-the-road werk.

Ook de bezorgde noot van Truus d'r jongste zoon dat we zuinig op zijn moeder moeten konden we natuurlijk niet in de wind slaan. Truus werd vandaag ontzien en zorgvuldig achter in de Jeep geduwd.

DSCN1345 De Jeep kon om 07:30 uur worden opgehaald bij Canyonlands Jeep Adventures, net om het hoekje bij de camping. Daar stond een 4-deurs Modified Wrangler (hoog op de wielen) op ons te wachten. Later op de dag zou dit overigens geen overbodige luxe blijken te zijn.
De Jeep werd standaard geleverd met een koelbox met ijs (en 4 flesjes water), dus die box werd eerst nog even flink met water, drank en proviand gevuld voor onderweg.

DSCN1301 Op het programma stond om te beginnen de Shafer trail. Deze off-the-road trail ging over steile, onverharde wegen door Canyonsland NP.
Ondanks de goede bijgeleverde beschrijving moesten we toch nog even naar het goede startpunt zoeken, maar om 10:00 uur waren we dan echt aan de trail begonnen. Al snel kwamen we onze buurtjes tegen (de Nieuwenoordjes), die deze trail al eerder hadden gereden en een uistekende gids en goed gezelschap voor de rest van de dag bleken te zijn.

DSCN1337 De Shafer trail bleek echt spectaculair te zijn. Aan het begin van de trail reden we langs mooie azuurblauwe zoutreservoirs in de bergen. Daarna smalle paadjes langs diepe afgronden leidden ons onder andere naar Mussel Man Arch. Een prachtige natuurlijke boog, die tevens een goede lunch-locatie bleek te zijn.
Tijdens de rit verplaatsten we Truus continue van links naar rechts in de Jeep om haar maar zover mogelijk van de afgrond af te houden. Straks worden mijn blauwgeknepen schouders nog heerlijk ingesmeerd.

DSC_3114 Na de Shafertrail hadden we tijd voor 2 bijzonder fraaie uitzichtpunten; Canyonsland Grand View Point en Dead Horse Point State Park. De Grand Canyon is mooi, maar dit is toch zeker ook heel fraai. Misschien wat onbekender, dus onbeminder. Vanaf het laatst genoemde uitzichtpunt kon een groot gedeelte van de Shafer trail van bovenaf nog eens worden bekeken.

DSCN1376 Als klapstuk reden we over de Long Canyon trail terug naar Moab. Hier werd de Jeep (en ondergetekende) echt op de proef gesteld op werkelijk nauwe doorgangen en steile, rotsige paden. Geweldig dus. Achterin de Jeep hoorde ik slechts goedbedoelde adviezen klinken als "We moeten nu echt draaien","Oei, Oei, dat gaat niet" en "Ooooohhhh".

Weer terug in Moab moesten we de Jeep nog even afspuiten en aftanken, waarna het vehicle zo rond 6 uur weer onbeschadigd kon worden ingeleverd.
Een spectaculaire (en stoffige) dag, die zeker naar meer smaakt!

Om de moeders vanavond te ontzien sloten we dag af bij de Brewery in Moab met een lekker stuk vlees op ons bord.
Uitbuikend zit ik nu deze blog te schrijven en zit ook de rest van het gezelschap haar ervaringen te verwerken op papier.

8 opmerkingen:

Monique zei

Ook wij vonden het vandaag heel gezellig met jullie. Morgenochtend kijk ik wel even om de hoek of we jullie nog blij kunnen maken met koffie voor jullie rit naar Durango.

En missen we jullie dan wellicht toch, dan zien we jullie dinsdag weer op United Campground. Vraag daar maar vast een plekje voor ons!

Groetjes van nr. 31,

Albert, Monique, Janny en Hans

Martin zei

Kijk, dat zijn nog is stoere verhalen! Veel plezier verder weer, ik begin aan mijn eerste stage dag vandaag!

Kus

Marjan (hekkie) zei

Wat een geweldige dag! We weten precies wat jullie meegemaakt en gezien hebben. Leuk is dat! Gezellig zo'n rit te maken met z'n achten en ik zag Jan ook al voorbij komen op de blog van Monique....

Veel plezier in Durango, ook al zo'n leuke plaats en omgeving!

Wuj gaan morgen inpakken (snik snik)

Groetjes Marjan

Bep en Eef zei

Hallo lieve mensen ,Bauk je hebt er een spannende moederdag van gemaakt met een spectaculaire rit,helemaal tegek.Wij hebben dat in Thailand gedaan de laatste keer geweldig en de dames zijn lekker verwend niet hoeven koken jullie hebben goed opgepast.En met je schouders komt het ook wel weer goed.

Groetjes Bep en Eef

Lilian en Ries. zei

Lieve mensen,
Bauke,fijn dat je (ook) zo bezorgd bent om mijn moeder..
leuk dat alles zo perfect verloopt.
blijf genieten ,
Lilian en Ries.

Niels zei

Toffe foto's vandaag zeg! Eerst de foto van jeep, waar jullie erg stoer op staan (bewust neem ik aan ;)). De tweede rotsfoto lijkt net het gezicht van een vrouw met een soort tulband om (was jullie dat ook al opgevallen?). Een arch zo plat als te zien op de derde foto hoop ik niet dat jullie overheen hebben gereden! Het uitzicht op de vierde foto is werkelijk adembenemend en staat nu als bureaubladachtergrond ingesteld (ondanks de verminderde kwaliteit door het uitrekken). De laatste foto van Bauke in een jeep is alsof je een kind met speelgoed ziet, heel grappig! ;) Jullie vermaken je wel :). X, Niels

Monique zei

He buurtjes,

Wij gaan ons plan een beetje veranderen. We zien niks van jullie online komen en ook op RV Park Reviews lezen we nare berichten over de kwaliteit van het internet op de United Campground. Dat gaat hier problemen geven in de tent!

We kiezen voor de KOA, hebben toch een huurauto dus rijden wel wat heen en weer. We komen morgen wel een keer aanschieten bij jullie, weten niet zeker of jullie dit wel zullen lezen. Zo ja, laat even wat van jullie horen!

Groetjes,
Monique en de rest

H&H zei

Hoi,

Wij zijn vandaag thuisgekomen van een zeer geslaagde vakantie. Even proberen de diverse actuele weblogs door te nemen, en daarbij stuit ik op deze mooie weblog. Ik heb nog niet alles gelezen, maar wel bijvoorbeeld het stukje over het dirtroad rijden rondom Moab. Heerlijk herkenbaar, met mijzelf in de rol van "Oei oei dat gaat niet", enz. Ik ga de komende dagen de rest zeker ook lezen, hoor! Veel plezier nog,
Groetjes, Henriƫtte en Hanz