zondag 10 mei 2009

Dag 18: Capitol Reef NP - Moab

Sunny 28 graden

Afstand: 160 miles

Toch weer een beetje koud gehad vannacht in Torrey. Nou ja, we wennen er al best aan. In de campingwinkel lagen in ieder geval de heerlijke muffins en lekker brood op ons te wachten. Is toch wel weer eens lekkerder dan die geroosterde broodjes.
Ook leuk was het om weer een mailtje van Paul uit Azie te lezen. De tissues waren niet aan te slepen.

DSCN1240 Vandaag de laatste week ingegaan met een rit naar Moab. Eigenlijk rijd je dan helemaal met een wijde boog om Canyonsland NP heen.
Het eerste stukje ging nog door/langs Capitol Reef NP, maar daarna ging het asfalt als een streep door de prairie. Weinig ander verkeer, dus de cruise-control deed de rest.
Stukje Interstate 70 en zo waren we 3 uurtjes later rond het middaguur nabij Moab.

DSC_3042 Niet helemaal doorgereden naar Moab, maar vlak ervoor naar het begin van de Negro Bill Canyon hike gereden. Door andere Amerika-gangers (de Hekkies) was deze trail aanbevolen als een leuke wandeling.
Dat was het inderdaad. Langs een riviertje, dat je verscheidene keren moest oversteken, kronkelde het pad zich naar het eind van de Canyon.
DSC_3060 Daar lag als beloning een prachtige natuurlijke boog (een Arche), die het fotograferen waard was. Helaas had Jan gedurende de voetreis er naar toe al alle energie uit zijn batterij verbruikt. Het zal je maar gebeuren als je je al bijna 2 uur in het zweet hebt gelopen! Leermomentje.

Truus hadden we op 3 kwart van de tocht op een steen geplant om krachten te kunnen sparen voor de terugtocht. Met wat kontjes en steuntjes in de rug volbracht ze de wandeling. Beetje moe was ze. Respect!

DSCN1287 Nog even aftanken en inkopen doen in Moab (niet vergeten een flesje vaatwasmiddel mee te nemen!) en toen op naar camping Canyonsland RV Park. Helemaal volgeboekt, maar voor ons als trouwe vroegboekers was er natuurlijk een plaatsje vrij.
We blijken een plekje te hebben naast mede-Amerika reizigers en trouwe blog-volgers, de Nieuwenoordjes. De koffie stond gelijk klaar en dat was maar goed ook, want onze koffiepot was in een onbewaakt ogenblik vanmiddag in honderdduizend stukjes gevallen. Foutje.
Na het uitwisselen van ervaringen kon de barbecue weer worden aangestoken (bedankt voor het lenen buurtjes!). Zalige avond zonder wind!

5 opmerkingen:

Bep en Eef zei

Moederdag nou gefeliciteerd dames zeker vanmorgen een ontbijtje op bed gekregen of niet.Weer een leuk verhaal al een nieuwe koffiepot gekocht want zonder bakkie troost kun je de dag niet beginnen.

groetjes en een kus van Bep en Eef

Niels zei

Gefeliciteerd met moederdag!
Ik zie het alweer op de foto's, flinke survival hoor :). Enne.. wie is er dan benoemd voor conõ van de dag (o.i.d.) voor het laten vallen van de koffiepot? Die houden we er ook in toch? ;) X, Niels

spits zei

He Dames.
Ik wil even laten weten dat we aan jullie denken met moederdag.


Moe, miet huilen nu;-))

Leuk allemaal om te lezen hoor!

Dikke zoen

Jan

Martin zei

Kijk dat zijn weer verhalen, om een beetje de tissue-kosten te drukken zal ik maar geen mail gaan sturen denk ik... Agnes, wel een fijne moederdag gewenst! Zal een beetje lullig zijn dit jaar zonder versjes, knutselwerkjes en andere mooie tekeningen maar vast ook heel goed verzorgd met twee mannen in de buurt! Veel plezier nog!

Kus

Lilian en Ries. zei

Hallo allemaal,
moeders en agnes neem een borrel op moederdag,
ik had een lekkere taart geregeld maar die blijft niet goed tot jullie weer terug zijn dus hebben wij hem zelf maar op gegeten.
Doen jullie wel zuinig met mijn moeder. het is topsport voor de ouwetjes...
blijf genieten,
Lilian en Ries.