dinsdag 5 mei 2009

Dag 13: Grand Canyon NP - Page

Mostly_Sunny 25 graden

Afstand: 140 miles

Vandaag de Day After.
Hoewel we best op tijd weg hadden kunnen rijden, moesten we nog even op Truus wachten, die nog in de zevende hemel haar ervaringen van gisteren lag te verwerken.
Het zou vandaag een aangename, maar toch enigszins bewolkte dag worden.

DSCN0770 Via de SR-64 reden we langs de South Rim van de Grand Canyon het National Park uit in de richting van Cameron. Uiteraard nog een 2-tal stops bij de Grand Canyon uitgevoerd om toch nog even de sfeer te snuiven. De laatste stop was bij Desert View.

Bij Cameron linksaf de US-89 richting Page. Een redelijk rustige, rechte, vlakke weg tot vlak bij Page. Daar krulde de weg zich weer omhoog langs de zo kenmerkende rode rotsformaties.

DSCN0781 Rond half 2 draaiden we in Page de parkeerplaats van de plaatselijke Wall*Mart op om weer wat proviand voor de komende dagen in te slaan. 2 Uur later kwamen Agnes en ik weer buiten met de proviand en Jan en Truus met een nieuwe garderobe.
Inmiddels had ik wel een hongerklap gekregen, dus het werd tijd om de camping voor de komende 2 dagen op te zoeken; Lake Powell Campground.

DSCN0787 Enigszins teleurgesteld hoorde ik de juffrouw van dienst mij vertellen dat ze toch echt geen reservering van mij had staan. Gelukkig had ik de uitgeprinte email met bevestiging bij me (van Augustus 2008), waar ze niet meer om heen kon. Ik had een maand van tevoren moeten bellen om te herbevestigen was nu het verhaal, maar ja, dat hadden ze niet in de mail gezet...
Na enig gezoek op het bord werd er dan toch een full hookup plaats uit de hoge hoed getoverd. Wel werd zonder dralen en zonder KOA-pasje (die zijn we dus nog steeds kwijt) de 10% korting in mindering gebracht.

DSCN0803De camping bleek goede faciliteiten te hebben. Naast gratis draadloos internet en mooie wasmachines/drogers ook nog een binnenzwembad.
Goede gelegenheid om een poging te wagen om de laatste vlekken uit de diverse kleding en handdoeken te wassen.DSCN0801

Chef-kok Agnes had heerlijke taco's gefabriceerd en via email kregen we nog een geruststellende mail van Paul uit Laos en een zeer positieve eindbeoordeling van Agnes haar opleiding.  
En dan zijn we toch echt aan de 2e helft van onze vakantie begonnen!

7 opmerkingen:

marjan (hekki8e) zei

Geweldig die helivlucht boven GC. Wij deden dat lang geleden met een gewoon vliegtuigje, maar een keer in een heli is nog een droom van mij.
Veel plezier in Page en doe ze de groeten op de campground....

Gr. Marjan

marco (AA-markro) zei

Howdy Amerikareizigers,

bijzonder leuk om jullie zo te kunnen volgen op jullie Amerikareis via dit blog.

Ik wens jullie een fantastisch vervolg van jullie roadtrip.
Lekker blijven genieten van dit prachtige land.

Groet, Marco.

Martin zei

Zozo, wat een plezierigheden allemaal op een dag! Hier is het ook wel chil trouwens...

Veel plezier met nog meer stukken steen, ben benieuwd naar alle foto's ed als jullie terug zijn!

Kus

Bep en Eef zei

Lieve vakantie gangers wat een moois dit alles van 2 dagen petje af voor Jan en Truus geweldig.

kus Bep en Eef

Niels zei

Agnes, gefeliciteerd met je eindbeoordeling! (8.. 9.. nog hoger?? ;)). Taco's, lekker! Ik heb gister zelf pizza gemaakt, was ook een succes. Vandaag toevallig ook net m'n eerste motorrijles gehad; heel gaaf! Afgelopen twee weken veel moeten werken met de feestdagen, maar nu weer eventjes een paar weken studeren (en motorrijden dus! ;)). Veel plezier nog. X, Niels

JanR zei

Wat een mooie en enerverende berichten en prachtige foto's uit de US! Wat moeten dit geweldige ervaringen zijn voor allemaal en met name Jan en Truus. Leuk om al deze ervaringen te volgen. Echter niets gelezen over plannen voor nieuwe huizen, auto's, badkamers of iets dergelijks, dus ga ik er vanuit dat de trekkasten in Las Vegas niet veel uit hebben hoeven te betalen...?! Proficiat Ag met je super beoordeling, klasse!
Veel plezier de komende tijd. Groet JanR.

Colette zei

Hi allemaal op hetzelfde continent!
Wat leuk om jullie blog te lezen!
En wat een mooie foto's! Wij hebben dit weekend de Mennonieten uit Canada 'bewonderd' op een markt...
www.list-family.blogspot.com
Maar wij missen de VS!!!!
veel plezier nog op jullie trip!
liefs, Colette