dinsdag 12 mei 2009

Dag 20: Moab - Durango

Sunny 30 graden (saai he)

Afstand: 175 miles

Genoeg tijd vanmorgen om even vers brood met aardbeien te halen bij de City-Market om de hoek en relaxed te ontbijten.
Van de buurtjes kregen we spontaan een koffiepot met bijbehorend koffiezet-apparaat (dit was op de vroege morgen al een discussie tussen A & A) en inhoud aangeboden, vanwege het nog steeds ontbreken van een koffiepot in onze uitzet.

DSCN1395 Na de nodige telefoontjes naar het thuisfront konden we omstreeks 10:00 uur vertrekken richting Durango. Via de US-191 en de US-491 reden we rond het middaguur de 5e staat van onze rondreis binnen: Colorado.
Het rode gesteente lieten we achter ons en voor ons doemde een groen glooiend landschap op, dat wat meer weg had van een Alpen landschap.

DSCN1385Langs de weg zagen we volop van die slierten van geperst stro met stokjes erin liggen. Erg intrigerend en we hebben nog steeds geen flauw benul waar die dingen voor dienen.
Dus de huiskamervraag van vandaag: Wie weet wat dit voor dingen zijn?

De koffiestop werd vandaag gehouden bij Narraguinnep Reservoir en vandaar ging het voorspoedig in de richting van Durango.
Al voor tweeen liepen we in de plaatselijke Wall*Mart om nieuwe lepels te kopen (me cono, vanmorgen bleek dat ik gisteren al onze lepels met het afvalzakje te hebben weggeknikkerd) en een nieuwe koffiemaker. Een koffiepot (!) bleek bijna net zo duur als een nieuw koffiezet apparaat (!) en dan nog was het dubieus of de juiste maat koffiepot (!) er wel bij zat. Ik denk dat Road Bear de schade wel vergoed en anders moeten we helaas $18 bij deze vakantie optellen.
Natuurlijk de verleiding niet kunnen weerstaan om nog een stapeltje broekjes/shirtjes te kopen, vertrouwende dat het allemaal makkelijk in de koffers gaat passen eind van de week. Ook nog de nieuwe Rand MacNally atlas voor 2010 kunne scoren voor nog geen $7.

DSCN1403Aangezien we al aardig ver-Amerikaanst zijn na 3 weken werden er nog 4 halve Footlongs bij de Subway naar binnen gewerkt en toen kon het laatste stukje naar de camping worden gereden. Eitje....., tenzij Street & Trips je om onduidelijke redenen alle boerenweggetjes van Colorado en omstreken laat zien. We weten nog steeds niet waarom, maar pas na het opnieuw inprogrammeren van de eindbestemming en 40 miles omrijden bereikten we de eindbestemming van vandaag; United Campground.

DSCN1419 Reserveren was indertijd volgens de eigenaar niet nodig, en hij bleek gelijk te hebben. Voldoende plek voorhanden en zonder probleem kregen we een dubbele plek aangemeten. Op verzoek werd ook nog een dubbele plek naast ons vrijgehouden voor de morgen arriverende Nieuwenoordjes. De vriendelijke dame achter de balie vond het ook niet nodig om de 3e en 4e persoon in de camper als extra te rekenen, dus dit tellen we weer als meevallertje voor de Cher DSCN1425kaartjes in Las Vegas.

Voor de camping stopte een gratis shuttle-busje naar Durango-centrum, dus die konden we mooi nemen om de gereserveerde tickets voor morgen op te halen (mijn cliff-hanger, dus lees de blog van morgen!)
Op de terugweg bij Fiesta Mexicano een lekkere Fajitas gegeten en toen was de koek weer op voor vandaag!

5 opmerkingen:

marjan (hekkie) zei

Nog eventjes en de kaartjes voor
Cher waren gratis!
Nu dus weer in een totaal andere omgeving. Ook mooi hoor die frisse bergen van de rocky's. Ik neem an dat jullie naar
Silvertong gaan? Hardstkke leuk daar en een mooie tocht.
Geniet ervan enneh.... niet al te intiem met de nieuwenoordjes he (ha, ha ha)

Groetjes Marjan (die de smoor in heeft dat ze morgen terug moet naar Nederland)

Martin zei

Kijk, dat gaat goed! Goed blijven opletten en zorgen dat er als echt hollanders overal volle bak korting wordt gekregen! Heb het blog lezen verplaatst van het ontbijt naar de koffie op me werk, erg fijn. Blog lezen duurt precies een bakkie! Tot van het weekend al weer!

kus

Niels zei

Is die 175 mile inclusief of exclusief het omrijden? Hoe dan ook een lange reis vandaag. Besef je wel eventjes dat jullie vlak langs het "vierstatenpunt" zijn gereden eh ;), al is dat natuurlijk niks vergeleken bij het Hollandse drielandenpunt waar we met het tijgerweekend zijn geweest.
Zijn die strostroken niet een soort dammetjes die gebruikt worden bij de irrigatie van landbouwgebieden? Stiekem heb ik natuurlijk wel even snel wat research gedaan en dit was eigenlijk het enigste bevredigende antwoord dat ik kon vinden. In Colorado wordt veel irrigatie toegepast en bijvoorbeeld rijstvelden worden dan geheel onder water gezet (soort sawa's of zoiets). Hoop dat het wat is, succes ermee en veel plezier morgen! X, Niels

Bep en Eef zei

Ben jij een mazzelaar of niet met je kortingen en gratis voor 2 personen op de camping heb je je koffiepot er weer uit.Heb je genoeg koffers voor de terug reis met al je shirtjes broeken en wat nog meer.

Groetjes Bep en Eef

Marjolein zei

De laatste daagjes heb ik even niet gelezen en ik zie gelijk dat jullie een hele wilde toch gemaakt hebben. Ben ook wel héél erg benieuwd wie er verantwoordelijk is voor de koffiepot...
De laatste dagen zijn in gegaan. Heel veel plezier nog en we zien jullie snel weer hier in ons (niet zo koude) kikkerlandje.
Dikke kus voor jullie allemaal van petitje