woensdag 6 mei 2009

Dag 14: Page

Sunny30 graden

Afstand: 0 miles

"Vandaag is rood, de kleur van..."
Zoals een bekende vaderlandse zanger al enige tijd geleden aangaf. 
In deze omgeving lijkt alles rood.

Ons huis bleef op zijn plek vandaag, dus we konden rustig aan opstarten vanmorgen.
Tijd voor onder andere een bel-rondje langs de jongens. Ideaal en goedkoop dat internet-bellen. Ze lezen wel iedere dag hoe wij het maken, maar wij moeten natuurlijk ook een beetje op de hoogte blijven van hun wel en wee. Alleen Paul nog niet gesproken. Schijnt op een tamelijk verlaten eiland in Laos te zitten.

DSC_2681Het begint bijna gewoon te lijken, maar ook vandaag boften we geweldig met het weer.
30 Graden, strak blauwe lucht en een aangenaam briesje. De wind zou overigens in de loop van dag wel wat toenemen, maar dat was alleen maar lekker.

Om 11:00 uur zouden we worden opgepikt door Antelope Canyon tours voor de bezichtiging van de Upper Antilope Canyon. Voor Agnes en Truus was de gewone relaxte tour geboekt en voor Jan en Bauke de langere speciale "Photographic Tour". Speciaal voor deze dag hadden we de statieven meegesjouwd om de optimale plaatjes te kunnen schieten.

DSC_2475 In een open jeep, waarin plaats voor zo'n 14 personen, werden we in ongeveer 20 minuten in een behoorlijke 'bumpy ride' naar de Antilope Canyon vervoerd.
Antilope Canyon biedt een spectaculair beeld van uitgeslepen rotspartijen, die door de manier waarop het licht binnenvalt een waanzinnig beeld geven.
De tours rond het middaguur zijn vrij populair vanwege de optimale lichtinval in de canyon. DSC_2627Het was dan ook gezellig druk en soms dringen voor het beste plekje voor een foto. Iedereen wil natuurlijk een mooie foto waar niet nog 5 andere druk kiekende Japanners opstaan. De gidsen proberen het in goede banen te leiden door iedereen zijn/haar tijd te gunnen.
Na ongeveer 3 kwartier bleek de waarde van onze uitgebreide foto-tour. Bijna alle groepen gingen weg en een relatief klein groepje mede-fotografen bleef achter om nog eens 3 kwartier door de Canyon te dolen en plaatjes te schieten.
DSC_2426 De truc is om een lange sluitertijd te gebruiken voor een optimale belichting. Ik denk dat er wel een paar foto's zijn gelukt van de paar honderd die we hebben gemaakt. Het viel dan ook niet mee om een keuze te maken voor de foto's bij deze blog.

's Middags terug op de camping besloot ik iedereen wat vrije tijd te gunnen, DSC_2555die naar believen kon worden ingevuld.  Zand uit je porien wassen, lezen, puzzelen, dutten, internetten of lekker zwemmen/bubbelen in de camping-pool.

Het was weer een dag waarop Truus zich afvraagt hoe ze het allemaal in haar dagboekje moet verwoorden. Ik denk niet dat dat zal lukken, maar gelukkig hebben we de foto's nog.

6 opmerkingen:

Niels zei

Wat een ontzettend toffe foto's, echt prachtig! Daar mag je ook best wel eventjes rustig van bijkomen, na anderhalf uur hard werken. ;)
Ik denk dat het wel goed komt met dat dagboek van oma hoor; grote schrijvers zijn diepe denkers toch! ;). X, Niels

Anoniem zei

Lieve mensen,wat een genot om jullie via de site te volgen,Prachtige foto's en leuk geschreven verhalen.Geniet ervan!!
groetjes EEf en Ineke

Anoniem zei

Lieve mensen het is weer een leuk verhaal en mooie foto's geniet er nog iedere dag van.

Groetjes van Bep en Eef

Martin zei

Vette foto's hoor. Is weer is een ander stukje steen erbij zo! Goed genieten, je bent zo weer weg daar! Lekker ook van het weer, hier is het druilerig, ronduit klote dus. Komt weer goed zeggen ze dan op tv! Veel plezier nog!

Kus

Sandra zei

Altijd al geweten: mooi rood is niet lelijk;-)
Xz

marjan (hekkie) zei

Mooie foto's van Antelope Canyon. Ben benieuwd wat jullie volgende move is. Blijf genieten!

Gr. Marjan