woensdag 13 mei 2009

Dag21: Durango

Sunny27 graden

Afstand: 0 miles

Allereerst moet ik even terugkomen op de huiskamervraag van gisteren. Niels had het bij het rechte eind. Ik heb het vandaag nog even hier gecheckt, maar die rollen geperst stro met stokjes blijken inderdaad ter geleiding van afwatering te zijn.
Dan nog even de verkeerd aangegeven route. Blijkt een foutje in de 2008-versie van Streets & Trips te zijn. In de 2009 versie blijkt dit gecorrigeerd te zijn, dus vandaar dat het wel goed ging nadat ik het opnieuw had ingegeven. Bedankt voor de info Monique.

DSC_3301 Dan vandaag, op tijd uit de veren om rond 07:45 uur bij Durango station te zijn voor de rit met de met de historische stoomtrein naar Silverton. We hadden de riante Almose Parlor Car geboekt voor een comfortabele zit en een natje op z'n tijd.

Even wat toeristische informatie:
De narrow gauge railroad heeft 7 locomotieven uit DSC_3190 begin 20-er jaren die ze voor dit traject onderhouden. In het hoogseizoen kunnen 2 locomotieven zo'n 18 wagons trekken. In 1882 is de spoorlijn na slechts 9 maanden arbeid (!) voltooid en is Silverton ook zo'n beetje tot bloei gekomen, met name voor het ontginnen van goud- en zilvermijnen. Nu heeft Silverton 951 inwoners, 1 supermarkt en een hoop toeristen.

DSCN1520 De rit over de smalle spoorlijn was werkelijk fantastisch. Door fantastische natuur kronkelt het spoor langs een kolkende rivier naar Silverton op 9318 ft (~2850m).
We hadden een fantastische plek waar we zowel rechts als links, als van het balkon van de trein konden fotograferen en filmen. Die koolmonoxide vergiftiging namen we voor lief.

DSCN1549 Na 4 uur tuffen arriveerden we in Silverton voor een lunch in een authentieke saloon; Grumphy. Met een wel zeer appetijtelijke piano-player (V). Franse uiensoep voor Agnes, Jan en Truus en Broodje kip voor ondergetekende, die dus wel rekening houdt met gezelschap.

DSCN1564 Voor de weg terug hadden we voor de bus gekozen. Door de bergen (waarbij de weg eerst tot bijna 11000 ft stijgt = ongeveer 3350 meter) bracht de bus ons in zo'n anderhalf uur weer terug naar Durango station.

Op de camping bleken de Nieuwenoordjes inmiddels vanuit Moab gearriveerd te zijn, dus een mooie gelegenheid om ons fonkelnieuwe, prachtige koffiezetapparaat te demonstreren.

Ook dag 21 was er weer 1 die in het geheugen staat gegrift!

8 opmerkingen:

Niels zei

Je kunt wel zien dat ze haast hadden met die aanleg ja. Zal voor opa moeilijk geweest zijn om het aan te zien zonder de waterpas erbij te pakken en aan de slag te gaan (die handen zullen ondertussen wel een beetje kriebelen, gezien het koelkastsensortje bij mijn weten nog steeds het hoogtepunt van de reis was wat betreft reparaties).
Het echte wilde westen, zo zien we het graag! X, Niels

Martin zei

Lijkt op de foto net of die trein heel erg langzaam aan het kantelen is, soort thrill-ride of viel het wel mee. Toevallig nog een cd gekocht van die piano speelster, ze is redelijk goed opgedroogd zo te zien! Veel plezier weer vandaag!

Bep en Eef zei

Fantastische dag moet het voor jullie wederom geweest zijn heel appart .Wat speelde het meisje country en western kon je gelijk line dance doen.

Groetjes Bep en Eef

Anoniem zei

Hallo Amerika experts, (dat zijn jullie inmiddels wel, toch!)
Wat gaaf om jullie belevenissen zo te volgen. Wij worden weer helemaal enthousiast. Misschien ook eens met de camper Amerika door?? Wie weet! Leuk zo met die trein, ik ben een trein-fan en dan met name van aparte ritjes. Rene helemaal niet! Geniet er nog van en we blijven jullie volgen.
Groetjes en liefs, Bernadette en Rene

Sandra zei

Nou broer, niet zo bescheiden hoor, bij jou maakt het echt niet uit welk soepje je al of niet eet ;-)) Zou uiensoep trouwens helpen tegen de Mexicaanse griep?
Xz

Ciske zei

Als echte ProRailer moet ik nu wel reageren. Wat een rit! Ziet er prachtig uit. Ook nog toevallig een stationnetje gefotografeerd? Ik houd mij aanbevolen ;-)
Volg jullie reis regelmatig. Weer vele belevenissen en ervaringen opgedaan. Het blijft een boeiend land, nietwaar. Mooie laatste vakantiedagen toegewenst!
Groeten,Ciske.

Colette zei

Als echte amerika gangers houden jullie toch wel de ontwikkelingen van American Idol bij??? Ik ga nu kijken wie er volgende week in de finale tegen elkaar strijden. Wil je meepraten? Kandidaten zijn: Adam, Danny en Chris:)

Colette

Anoniem zei

Hallo daar stop ik mis de koffie en kleine koekjes enne nog een keer knuffelen met Agnes en Truus


Albertje